12.09 США Рятувальні роботи

З настанням ночі продовжуються рятувальні роботи в Нью-Йорку і Вашингтоні на місцях учорашніх терактів. Дійсні масштаби понесених утрат дотепер залишаються неясними. Мер Нью-Йорка вважає, що серед похованих під руїнами Центра міжнародної торгівлі людей багато хто ще живі…

З настанням ночі продовжуються рятувальні роботи в Нью-Йорку і Вашингтоні на місцях учорашніх терактів. Дійсні масштаби понесених утрат дотепер залишаються неясними. Крім 266 пасажирів літаків, що стали заручниками терористів-самогубців, і неточної кількості загиблих і потерпілих у результаті руйнування будинків Всесвітнього торгового центра (їх, приблизно, кілька тисяч), у Пентагоні загинуло більш, як 800 чоловік. Крім того, більш 300 пожежних і 80 поліцейських, зайнятих на порятунку людей у нью-йоркському центрі, вважаються зниклими без звістки. Загальне число потерпілих досягає 10 000 чоловік.
По деяких повідомленнях, у вівторок увечері поліція в Нью-Йорку заарештувала двох чоловік і затримала вантажівку з вибухівкою. Американські збройні сили по усьому світі приведені в стан повної готовності, особливі міри безпеки прийняті на всіх ядерних об’єктах країни. Американські військові кораблі, у тому числі два авіаносці, патрулюють води в східного узбережжя.
Він заявив представнику CNN, що рятувальна операція може розтягтися на тиждень. “…загублене жахаюче кількість життів. Зараз треба зосередитися на порятунку як можна більшої кількості людей”.
На думку заступника директора Британського міжнародного рятувального загону, уже готового до вильоту на місце трагедії, незважаючи на величезні руйнування, шанси на те, що під завалами знаходяться живі люди, досить великі. “Приймаючи в увагу те, як ці будинки валилися і їхній розмір, цілком ймовірне існування невизначених “кишень”, у яких можуть знаходитися живі люди”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com