28.09 США, повітряні сили насторожі.

Винищувачам ВВС США відтепер дозволено збивати пасажирські літаки, які захоплені угонщиками і являють погрозу для американських міст. Відповідно до розпорядження міністра оборони США, для цього досить наказу двох генералів. При надзвичайних обставинах вони можуть навіть не погоджувати правомірність таких заходів з вищим начальством. Процедурою передбачено, що наказ на поразку цивільних літаків може бути відданий лише в тому випадку, якщо вони являють загрозу, а їхні пілоти не підкорилися декільком вимогам змінити курс.
З дня терактів у стані підвищеної боєздатності цілодобово знаходяться екіпажі винищувачів ВВС США F-15С и F-16З, що дислокуються більш ніж на 24 базах американських ВПС. Ранком 11 вересня в деяких ЗМІ повідомлялося, що наказ президента був виконаний, і літак Boeing-757 авіакомпанії United Airlines, що виконував рейс із Ньюарка в Сан-Франциско і спрямований угонщиками в напрямку Вашингтона, був збитий над сільською місцевістю неподалік від Піттсбурга в штаті Пенсільванія. Про це ж нібито свідчив великий – у кілька кілометрів – розкид двох груп уламків літака. Хоча ці повідомлення були згодом неодноразово спростовані владою, обговорення цієї теми в засобах масової інформації США не припиняється.
Сьогодні ж літак Boeing-767 авіакомпанії Air Canada був повернутий незабаром після вильоту в Торонто в міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса з ескортом двох винищувачів F-16. Приводом для порушення графіка польоту послужив інцидент із одним нервовим громадянином, що вирішив покурити в туалетній кімнаті (на даному рейсі паління заборонене). Коли стюардеса спробувала зробити пасажиру зауваження, він у нецензурній формі пояснив, як він відноситься до законів взагалі і до законів США, зокрема. Екіпаж прийняв рішення про екстрене повернення на аеродром. Були викликані літаки прикриття. Відразу після посадки в салон літака ввірвалися співробітники ФБР, що скрутили баламута. Після посадки літак був відправлений у спеціальний бокс для огляду на предмет виявлення вибухових пристроїв, а пасажири з багажем відправилися в спеціальну кімнату для особистого огляду – їм улаштували додаткову перевірку на виявлення підозрілих і небезпечних предметів.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com