08.10 Інформація від Аль-Джазіри..

Панарабский телеканал Аль-Джазіра передав звертання до світу саудівського дисидента Вусами бін Ладена, через якого багато в чому і почалася нинішня воєнна операція США проти Афганістану. Текст, що прочитав неназваний помічник бін Ладена, містить цілий ряд погроз США і їх союзникам по міжнародній коаліції. “Те, що відбулося зі США – природна реакція на проведену Америкою політику”, – затверджує бін Ладен. На його думку, “війна з Афганістаном – це війна з ісламом”. Він попередив, що Америка не буде жити у мирі, поки вона продовжує проводити нинішню політику. Бін Ладен, що сидів поруч зі своїм представником, виглядав, за словами свідків, зібраним і упевненим у собі. Наприкінці передачі він сам узяв мікрофон і сказав: “Америка одержала удар по самому слабкому місці. Зараз американці налякані – хвала Аллаху за це. Американці будуть жити в страху і страждати, поки страждають палестинці. Америка буде страждати, поки не піде зі святих місць ісламу”.
Раніше представники руху Талібан заявили, що не видадуть бін Ладена американцям і їх партнерам по коаліції. Вони назвали військові удари, нанесені по цілям на території Афганістану, “терактами”. Ассошіейтед прес наводить слова одного з представників талібского режиму в Пакистані, який заявив, що таліби “готові до джихаду”. Крім того таліби повідомляли, що мають намір направити біля восьми тисяч бійців до границі Узбекистану. Вони попереджали офіційний Ташкент, що нападуть на Узбекистан, якщо ця країна підтримає американців в організованій ними воєннії операції.
Як стало відомо, північні угруповання ісламського руху Талібан підсилюють пости на границі з Узбекистаном і Таджикистаном артилерією і реактивними системами залпового вогню. Крім того, таліби перекинули в район границі Афганістана з Узбекистаном додатково вісім тисяч бойовиків. Як повідомляє інформаційне агентство Afgan Islamic Press, зміцнення границі зв’язане з повідомленнями про прибуття в Узбекистан тисячі бійців американського спецназу. За даними Afgan Islamic Press, таліби розгорнули свої військові підрозділи у всіх важливих районах.
Як повідомлялося раніше, літаки військово-повітряних сил США вже прибули на територію Узбекистану. За минулий тиждень таліби майже на дві тисячі чоловік збільшили гарнізон у повітовому центрі Імам Сахіб у провінції Тохар, у десятьох кілометрах від таджицько-афганської границі. Крім того, на лінії границі проти зони відповідальності Пянджского погранзагону (160 метрів на південь від Душанбе) через кожні один-два кілометри виставлено посилену варту.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com