11.10 Інциденти в повітрі.

У повітряному просторі над Середземним морем у середу зник літак іспанської фірми “Флайт Лайн”, що використовувався як “повітряне таксі”. Цей літак вилетів з Барселони в Оран (Алжир), на його борті знаходилися сім американських бізнесменів і два члени екіпажа. Радіозв’язок з літаком перервався через годину з невеликим після вильоту з Барселони, коли авіатаксі пролітало мимо Валенсії. У той момент льотчики в останнє зв’язалися з центром польотів місцевого аеропорту Манісес, запросивши дозвіл на зміну маршруту через погану погоду. Зникле авіатаксі протягом усього дня безуспішно розшукували літаки іспанських ВПС, яким до вечора довелося припинити польоти в зв’язку з несприятливими метеообставинами.
У середу Boeing-757 авіакомпанії Delta, що направлявся з Атланти в Лос-Анджелес здійснив екстрену посадку в аеропорті міста Шревпорт (Луізіана). Як повідомляє місцевий телеканал KSLA, причиною послужили “безладдя” на борті літака. Пілот передав на землю, що ситуація знаходиться під контролем, однак прийняв рішення перервати рейс. До аеропорту Boeing-757 летів у супроводі винищувачів F-16. Інцидент відбувся в 14:43 за місцевим часом, а в 15:09 літак уже приземлився в Шревпорті. За даними телеканала, поліція затримала одного з пасажирів, про яке поки відомо тільки, що він “білий американець”. Після цього літак вилетів у Лос-Анджелес. В інтерв’ю агентству Associated Press представник авіакомпанії повідомила, що на борті літака знаходилися 139 пасажирів і дев’ять членів екіпажа. Подію вона кваліфікувала як “інцидент між пасажирами”, однак більш докладно описати що відбулося відмовилася, порадивши звернутися до влад.
Троє громадян Саудівської Аравії були зняті з рейса авіакомпанії United Airlines після того як вони спробували відкрити вікно аварійного виходу в літаку, щоб дати доступ свіжому повітрю під час посадки пасажиров. Як повідомили офіційні представники ФБР, дії саудівців не носили злочинного характеру. Це були просто недосвідчені пасажири. Двоє з затриманих виявилися братами, що супроводжували свого хворого батька в Сент-Луїс на операцію. Відразу після посадки на рейс номер 729, що вилітає з Чикагського міжнародного аеропорту О’хара один із братів спробував відкрити запасний вихід, що розташовується над крилом лайнера. “Інцидент відбувся, переважно, через те, що команда літака не змогла нормально спілкуватися з пасажирами. У салоні ніхто не говорив арабською, а вони, у свою чергу, ні слова по-англійському. Їм ніколи раніш не приходилося літати на літаках, тому правила повітряних подорожей були їм невідомі”, – повідомила представник ФБР. Після з’ясування обставин літак вилетів у пункт призначення. Усі троє затриманих були допитані офіцерами поліції і ФБР і відпущені на волю.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com