Представники Пентагона визнали, що під час останніх бомбардувань Кабулу дві бомби потрапили в склад продовольства, де зберігалися запаси організації Червоного Хреста. За даними американського міністерства оборони, у будинок потрапили бомби вагою по 454 кілограма. “За даними комітету, запаси продовольства, що зберігалися в будинку, знищені. Поранено афганця, який охороняв склад, “, – говориться в заяві Пентагона. У виправдання своєї помилки американські військові говорять, що не знали про використання розбомбленого будинку Міжнародним комітетом Червоного Хреста.
Склад знаходиться усього в кілометрі від кабульського аеропорту, що є однією з головних цілей для американських ВПС. За словами співробітника цієї організації, на даху складу мається великий червоний хрест, добре помітний з повітря. За словами робітників, що працюють на складі, вони намагалися врятувати хоча б частину речей і продуктів, що там зберігалися. Люди накривали свої обличчя тканиною і кидалися в клуби чорного диму, а через якийсь час вибігали з простирадлами, ліками і наметами. Раніше в Кабулі в результаті влучення американської бомби в представництво ООН загинуло четверо співробітників цієї організації. У результаті іншого інциденту частина бомб, що були скинуті ВПС США на аеропорт, упали на два прилеглі села. У ніч на середу сили міжнародної коаліції продовжили наносити удари по Афганістану. Обстрілу, як і в попередні дні, піддалися пункти талібів, розташовані в околицях Кабула, Кандагара і Мазарі-Шаріфа.
До американців і британців, що проводять зараз авіанальоти на талібів, найближчим часом приєднаються австралійські солдати. Про це повідомив прем’єр-міністр Австралії Джон Ховард. За його словами, Австралія надасть командуючим операцією близько 1,5 тисяч солдатів. В інтерв’ю австралійським журналістам прем’єр-міністр сказав: “Ми готові активніше брати участь у боротьбі з тероризмом, що веде зараз світове співтовариство”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com