29.03 Помер знаменитий кінорежисер Біллі Уайлдер.

У віці 95 років у своєму будинку в Беверлі Хіллз помер знаменитий кінорежисер Біллі Уайлдер – володар 6-ти “Оскарів”. Справжнє ім’я митця – Самуель Вільдер. Він народився в Галичині, яка тоді належала до складу Австро-Угорщини. Виріс майбутній режисер у Відні і до 1933 року жив у Берліні. Коли до влади в Німеччині прийшли нацисти, Вільдер, єврей за національністю, еміґрував до США. Він пробував себе в юриспруденції, потім – у журналістиці, і, нарешті, прийшов у кінематограф. Американська кіноакадемія відзначила його фільми “У джазі тільки дівчата”, “Втрачений уїк-енд”, “Бульвар Сансет”, “Квартира”, “Свідок звинувачення” та інші.

У віці 95 років у своєму будинку в Беверлі Хіллз помер знаменитий кінорежисер Біллі Уайлдер – володар 6-ти “Оскарів”. Справжнє ім’я митця – Самуель Вільдер. Він народився в Галичині, яка тоді належала до складу Австро-Угорщини. Виріс майбутній режисер у Відні і до 1933 року жив у Берліні. Коли до влади в Німеччині прийшли нацисти, Вільдер, єврей за національністю, еміґрував до США. Він пробував себе в юриспруденції, потім – у журналістиці, і, нарешті, прийшов у кінематограф. Американська кіноакадемія відзначила його фільми “У джазі тільки дівчата”, “Втрачений уїк-енд”, “Бульвар Сансет”, “Квартира”, “Свідок звинувачення” та інші. У 1961 році Уайлдер знову приїхав до Берліна і зняв картину “Один, два, три”, яка стала в Німеччині культовою. Уряд ФРН відзначив режисера державною нагородою – хрестом “За заслуги”.
Біллі Уайлдер умів жваво і дотепно розгорнути сюжет, додавши в нього трохи гумору, трохи іронії, а часом трагізму. У результаті його завжди супроводжував успіх.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com