Дніпропетровець виборов бронзу на Міжнародній олімпіаді з інформатики.

Змагання проходило на острові Тайвань, у ньому взЯли участь представники багатьох країн світу. Учасники отримали завдання за п’ять годин написати програму. Переможцям таких олімпіад зазвичай відкриті двері у будь-який виш за кордоном. Втім, Андрій вирішив вступати до Дніпропетровського університету, та планує працювати в Україні.

Андрій розповідає: нервова напруга на олімпіаді була дуже високою. В одному місці зібрались найрозуміші учні зі всього світу. Під час виконання завдання нікому не дозволяли виходити. Хлопець згадує: п’ять годин пролетіли дуже швидко. А зітхнув із полегшенням аж після того, як побачив результати олімпіади.

Андрій каже, що інтерес до програмування в нього виник у шість років, у дев’ятому класі він вже міг написати будь-яку програму. Останній рік ще наполегливіше взявся за оволодіння комп’ютерними навичками.

Хлопець виріс у багатодітній родині. Він четвертий із шести дітей. Тато та старший брат програмісти, й спочатку один комп’ютер ділили на всіх. Потім у Андрія з’явився власний ноутбук.

До Міжнародної олімпіади Андрій готувався протягом року. Для цього знадобилось окреме фінансування, до цього родина хлопця була неготова. Допомогли у ліцеї інтернаті фізико-математичного профілю, де навчався Андрій. Частину коштів виділили з фондів закладу, частину дала одна з ай-ті-компаній, до якої звернулась викладач хлопця. Директор ліцею зазначає: Андрій наполегливий учень і його талант заслуговує підтримки.

Найбільше призовому місцю Андрія на міжнародній олімпіаді зраділа його мама. Вона дуже переживала за переліт та за те, щоб син не перевтомлювався.

До Дніпропетровська з Тайваню хлопець привіз диплом та медаль. І це не перша та не остання його перемога. На рахунку розумника чисельні нагороди з міських, обласних та всеукраїнських олімпіад. Окрім цього, на незалежних тестуваннях з фізики та математики Андрій отримав по двісті балів.

==

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com