Введення цензури та зазіхання на свободу слова

Так розцінює журналістська спільнота законопроєкти “Про медіа” та той, що умовно називають “про дезінформацію”. Як відомо, їх підготувало Міністерство культури. Ухвалення в парламенті планують навесні. А поки що обговорення документів триває. Львівський прес-клуб збирає пропозиції регіональних експертів та готує рекомендації для парламентського комітету з гуманітарної та інформаційної політики. Сьогодні до дискусії долучилися медійники Дніпра.

Шквал критики з боку українських медійників та міжнародних експертів. Ось яка реакція журналістської спільноти на законопроєкти про медіа та дезінформацію. Адже якщо вони будуть прийняті, у такому вигляді, як зараз  чиновники зможуть карати незручні їм медіа на власний розсуд.

Чиновники пропонують запровадити в Україні поділ журналістів на непрофесійних та професійних, із суттєвою різницею в правах. Щоб отримати статус справжнього журналіста, потрібно обов’язково вступити в асоціацію, яку також контролюватиме держава.

Щоб контролювати пресу, в Україні хочуть ввести цілий штат спеціальних чиновників. Які боротимуться з дезінформацією. Що цікаво, автори закону визначають це поняття досить туманно, як “не повну інформацію”.

Покарання за дезінформацією  велетенські штрафи. Таке відчуття, що владці відірвані від реалій, кажуть медійники, адже йдеться про мільйонні суми.

Запропоновані закони  це ніщо інше як придушення свободної преси та введення цензурування, кажуть експерти. Тотальний контроль повністю поставить хрест на діяльності журналістів-розслідувачів.

Закони про медіа, окрім журналістів стосуються кожного, хто постить інформацію у Facebook, Instagram, Telegram чи Youtube. Адже всі користувачі соцмереж нестимуть повну відповідальність за достовірність відомостей, які вони поширили.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com