Поступися дорогою – врятуй життя

У Дніпрі медики швидкої разом з патрульною поліцією провели вже традиційний експеримент. Спецтранспорт їздив містом з увімкненими маячками та звуковим сигналом. У цей час правоохоронці слідкували за поведінкою автомобілістів. Порушників, які не вважали за потрібне пропускати швидку – виявили, й чимало. Дехто з них – навіть не визнав своєї провини. Наш Єгор Ромахло вислухав усі виправдання цих водіїв.

Максимальна увага та зосередженість. Водій швидкої допомоги розуміє  рахунок йде на хвилини. Однак життя пацієнта залежить не тільки від майстерності лікарів та вмінь кермувальника, а й від небайдужості інших учасників руху.

10-15 втрачених секунд могли коштувати пацієнтові життя. На щастя, сьогодні все відбувається у рамках експерименту. Тому порушників спочатку зупиняють і проводять виховну бесіду.

Водій чорного мерседесу одразу починає виправдовуватись та хапатись за серце. Свою провину не заперечує.

Довго чекати на наступне порушення не довелося. Водій шевроле нахабно підрізає швидку на повороті.

Втікати від правоохоронців чоловік не наважився. Свою провину визнає. Хоча запевняє  не побачив карету швидкої через вантажівку.

Та далеко не усі водії такі ввічливі та спокійні. Ось цьому чоловікові, який не пропустив спецтранспорт, палець до рота не клади.

І подібних випадків, коли кожен вважає, що тільки він правий  у роботі водіїв швидкої сотні. Анатолій Григорович  кермувальник, який брав участь в експерименті, віддав цій роботі понад сорок років. І сьогоднішні “пригоди” – його зовсім не здивували.

Правоохоронці ж доповіли, подібні акції під назвою “Сигнал” проводять два рази на рік. Головна задача  нагадати водіям про законодавство та правила ПДР.

“У разі не надання переваги у русі транспортному засобу, який рухається з проблисковими маячками та сигналом, відповідальність за статтею 122 ч. 3 та штраф у розмірі 510 гривень.”

Тільки за минулий рік медики швидкої допомоги Дніпропетровщини виконали понад сімсот тисяч виїздів. Дуже часто йшлося про людське життя. І кожна байдужість водіїв, які їх не пропускали, могла стати роковою.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com