За водою – через бруд і сніг

Мешканцям Гвардійського поповнювати запаси води доводиться у звичайному струмку. Свердловини на території містечка маже не працюють  банально не витримують навантаження. Централізоване водопостачання у будинках з’являється лише на декілька годин у день. Ще ж і надто, через це не може повноцінно працювати й місцева котельня тому у квартирах людей холоднеча. Наш Єгор Ромахло дізнавався, коли ж закінчаться страждання мешканців військового містечка.

Від цього струмка до найближчого житлового будинку не менш як 300 метрів. Плюс, аби набрати лише технічної води  людям потрібно подолати крутий схил зі снігу та бруду.

Вже понад три роки мешканці Гвардійського вимушені шукати альтернативні джерела водопостачання. Все через жахливий стан труб, які просто не в змозі витримати навіть стандартний тиск. Через що постійні пориви. От й Володимир два рази на тиждень приїздить сюди, аби поповнити запаси. Навіть попри характерний запах цієї води.

До джерела вимушені ходити й молоді мами. Адже для повноцінного догляду за дитиною потрібно дуже багато води.

Через постійні перебої у водопостачанні на території Гвардійського облаштували свердловини. Однак останнім часом вони банально не витримують навантаження.

У більшості мешканців містечка вже здають нерви. Особливо лютують військовослужбовці, які повертаються зі Сходу та не можуть банально сходити у душ.

Та відсутність води  далеко не єдина проблема Гвардійського. Через перебої у водопостачанні місцева котельня не може якісно обігрівати будинки. Андрій мешкає на десятому поверсі. Чоловік вже декілька років прикутий до ліжка. Розповідає, труби у його квартирі ніколи не бувають теплими.

Температура у приміщені – 15 градусів. І це попри те, що на вулиці плюс! Депутати територіальної громади впевнені, такими нелюдськими методами їхнє містечко просто хочуть знищити та привласнити кругленький бюджет.

Обласні ж чиновники твердять, план відновлення водопостачальної системи Гвардійського вже готовий. Наразі за допомогою тендера шукають підрядну компанію. Вартість робіт близько шістдесяти мільйонів гривень.

Також в облдержадміністрації запевняють, якщо все піде за графіком  то будівництво нового водогону розпочнеться вже у березні й завершиться влітку. До того ж часу людям доведеться добувати воду власними силами.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com