Абсолютно якісна

Вода з насосно-фільтрувальної станції Ломівська після реконструкції – придатна для вживання. Про це заявили представники міськради Дніпра та керівництво “Водоканалу”. Але визнали – рідина, яку отримують з кранів абоненти, далека від стандартів. Усе через зношеність мереж та неспроможність місцевого бюджету розв’язати проблему.

Ломівська насосно-фільтрувальна станція забезпечує водою усе лівобережжя – це 30% абонентів Дніпра. Реконструкція коштувала близько сімдесяти мільйонів гривень. Як заявив керівник підприємства, такі витрати виправдані. Адже вдалося поліпшити якість води та отримати економію електроенергії на 25 %.

Під реконструкцію потрапила котельня, що опалює підприємство, помпове обладнання, системи фільтрації та знезараження. Також замінили запорну арматуру. Оці заіржавілі конструкції – саме її залишки. Станція забирає воду з Дніпра на глибині 9 метрів. Завдяки насосам спрямовує її на реагентний пункт, де додають знезаражувальні речовини.

Приміщення з фільтрами нагадує великий басейн, відчутно пахне хлоркою. У працівниці зі шлангом – своя відповідальна частка роботи.

Станція розрахована на очищення ста тисяч метрів кубічних на добу. У якості фільтрувального матеріалу раніше використовували пісок, зараз – цеоліт та антрацитову крихту.

Кажуть, на виході вода достатньо чиста, щоб її можна було пити.

Але зовсім не таку води отримують у підсумку абоненти лівого берега. У міськраді навіть не намагаються заперечувати цей факт.

Попри те, що “Водоканал” нещодавно підняв розцінки, впоратися із проблемою застарілих мереж він не може. Кажуть, щоб з кранів в абонентів потекла дійсно питна вода, потрібна загальноукраїнська програма та десяток років стабільного фінансування.

Тож містянам радять, окрім сплати комунального платежу на воду – витрачати кошти ще й на систему доочищення. Принаймні цей шлях для себе обрав заступник мера.

Щодо подальших планів поліпшення якості водопостачання, то наступною реконструюватимуть Кайдацьку насосну станцію, яка забезпечує водою правий берег міста.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com