Міжнародні новини від 11 каналу. 6 квітня.

Прем’єр-міністр Японії Йосіро Морі на засіданні уряду офіційно оголосив про свою відставку. Вибори нового прем’єра відбудуться 24 квітня.

У місті Дженин на Західному березі ріки Йордан загинув керівник бойового крила радикального угруповання “Ісламський джихад” 30-річний Іяд Хардан. Причиною його смерті став вибух бомби з дистанційним управлінням.

Сьогодні американським дипломатам у Китаї було дозволено провести другу зустріч з екіпажем літака-розвідника, який здійснив вимушену посадку на острові Хайнань. Президент Буш уперше особисто висловив співчуття у зв’язку з загибеллю китайського льотчика над Південно-Китайським морем.

Координатор Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Хав’єр Солана зустрівся в Москві з російським міністром закордонних справ Ігорем Івановим.

29-річний Президент Демократичної республіки Конго Джозеф Кабіла прибув до Німеччини. Керівництво ФРН збирається підтримати курс нового конголезького лідера.

Британський суд засудив голандця – водія вантажівки Перрі Уокера – до чотирнадцяти років тюремного ув’язнення. Його визнали винним у ненавмисному вбивстві 58 нелегальних китайських іммігрантів.

В Італії відбулися міжнародні змагання майстрів виготовлення піцци. Пекарі з різних країн з’ясовували, хто може краще, швидше і гарніше приготує тісто для цієї страви.

Прем’єр-міністр Японії Йосіро Морі на засіданні уряду офіційно оголосив про свою відставку. Після цього міністри ухвалили пакет економічних реформ, покликаних вдихнути життя в японську економіку, яка вже десять років переживає спад. Вибори нового прем’єра відбудуться 24 квітня. Очікується, що спадкоємцем Морі буде лідер Ліберально-демократичної партії, колишній прем’єр-міністр Рютаро Хасімото.

У місті Дженин на Західному березі ріки Йордан загинув керівник бойового крила радикального угруповання “Ісламський джихад” 30-річний Іяд Хардан. Причиною його смерті став вибух бомби з дистанційним управлінням, підкладеної в телефонну будку. Палестинці вважають, що цю операцію спланували спецслужби Ізраїлю.
У північній частині Сектора Газа ізраїльські вертольоти завдали чергового удару по позиціях палестинських сил безпеки. Цей наліт був відповіддю ізраїльтян на мінометний обстріл єврейського поселення. Декілька арабів отримали поранення.
Тим часом Сполучені Штати різко засудили намір ізраїльського уряду розширити єврейські поселення на Західному березі Йордану. Вашингтон також закликав провести ретельне розслідування обстрілу автомобілів керівників палестинської служби безпеки.

Сьогодні американським дипломатам у Китаї було дозволено провести другу зустріч з екіпажем літака-розвідника, який здійснив вимушену посадку на острові Хайнань. Президент Буш уперше особисто висловив співчуття у зв’язку з загибеллю китайського льотчика над Південно-Китайським морем. Однак під час поїздки країнами Латинської Америки Голова КНР Цзянь Цземінь ще раз закликав керівництво США офіційно вибачитися. Лідер Китаю заявив, що він побував у багатьох державах, і скрізь, коли щось трапляється, обидві причетні до інциденту сторони завжди просять одна в одної пробачення.

Координатор Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Хав’єр Солана зустрівся в Москві з російським міністром закордонних справ Ігорем Івановим. Солана запропонував Кремлю план подальших спільних дій Росії і ЄС у гарячих точках. Іванов заявив, що Москва готова розширити військову кооперацію. Вже зараз Росія разом з європейськими державами бере участь у миротворчих місіях на Балканах.

29-річний Президент Демократичної республіки Конго Джозеф Кабіла прибув до Німеччини. Він прийшов до влади 10 тижнів тому після загибелі батька – попереднього президента Конго. Європейська спільнота сподівається, що Джозеф Кабіла нарешті припинить у своїй країні війну і проведе реформу політичної та економічної системи. Останній збройний конфлікт розпочався у Конго в 1998 році. Одна з його причин – підземні скарби. Надра країни багаті на золото, алмази, нафту і мінерали. В ході бойових дій загинуло майже 2 мільйони осіб. На відміну від свого батька, Джозеф Кабіла пішов на діалог з повстанцями. Керівництво ФРН збирається підтримати курс нового конголезького лідера.

Британський суд засудив голандця – водія вантажівки Перрі Уокера – до чотирнадцяти років тюремного ув’язнення. Його визнали винним у ненавмисному вбивстві 58 нелегальних китайських іммігрантів. Їхні тіла були виявлені у кузові вантажівки в британському порту Дувр у червні минулого року. Уокер забув відкрити вентиляційний отвір у фургоні, і в дорозі китайці задихнулися.

В Італії відбулися міжнародні змагання майстрів виготовлення піцци. Пекарі з різних країн з’ясовували, хто може краще, швидше і гарніше приготує тісто для цієї страви. У класичних категоріях перемогли італійці, які традиційно утримують першість у мистецтві виготовлення піцци. Однак американські і японські кулінари продемонстрували неперевершене вміння артистично поводитися з тістом.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com