Міжнародні новини від 11 каналу. 25 квітня.

Філіппінська прокуратура наказала заарештувати колишнього президента країни Джозефа Естраду. Йому відмовлено у звільненні під заставу. Проти арешту екс-президента протестують тисячі його прихильників.

Міністри сільського господарства країн Європейського союзу на самміті в Люксембурзі вирішили продовжити термін дії заборони на використання кісткового борошна для годування свійських тварин і риби. Існує підозра, що цей продукт сприяє поширенню “коров’ячого сказу”.

В Ізраїлі відзначають День незалежності. На початку торжеств у Єрусалимі звучали сирени в пам’ять про загиблих солдатів. Від моменту відновлення ізраїльської держави у 1947 році у численних війнах і збройних конфліктах загинуло близько 20 тисяч ізраїльтян.

Президент Єгипту Хосні Мубарак побував з робочим візитом у німецькій столиці. В ході зустрічі з канцлером Герхардом Шрьодером він висловив надію на те, що Німеччина зможе виступити посередником на переговорах з урегулювання близькосхідного конфлікту.

Із списку зброї та військової техніки, яка, очевидно, буде продана Тайваню, Сполучені Штати виключили кораблі-ракетоносці з найновішою системою протиповітряної оборони.

Новий прем’єр-міністр Японії Джунічіро Коідзумі зробив низку призначень на ключові посади в очолюваній ним правлячій ліберально-демократичній партії. Тим часом сусіди Японії – Китай і Північна Корея – висловили занепокоєння щодо зовнішньополітичного курсу Коідзумі, який виступає за укріплення зв’язків зі Сполученими Штатами.

У Німеччині продовжується розслідування фінансової афери керівників Християнсько-демократичного союзу. Колишній скарбник ХДС Вальтер Ляйслер Кіп завив, що знайшов на своїх приватних рахунках 1 мільйон марок невідомого йому походження.

Найбільша ріка Сполучених Штатів Америки – Міссісіпі розлилася й затопила 6-кілометрову прибережну смугу. Найсильніше постраждали мешканці міста Девенпорт, розташованого у верхів’ї ріки. Це місто єдине на берегах Міссісіпі не має дамби. На думку муніципалітету, захисна споруда зіпсувала б ландшафт.

Філіппінська прокуратура наказала заарештувати колишнього президента країни Джозефа Естраду. Йому відмовлено у звільненні під заставу. Проти арешту екс-президента протестують тисячі його прихильників. Естрада звинувачується у присвоєнні 80 мільйонів доларів з державної казни. За філіппінським законодавством за цей злочин колишньому главі держави загрожує смертна кара. Естраді заборонили залишати територію країни. Крім того, суд видав ордери на арешт ще восьми наближених до екс-президента осіб, зокрема його сина та особистого адвоката.

Міністри сільського господарства країн Європейського союзу на самміті в Люксембурзі вирішили продовжити термін дії заборони на використання кісткового борошна для годування свійських тварин і риби. Існує підозра, що цей продукт сприяє поширенню “коров’ячого сказу”. Німеччина, Австрія, Франція і Нідерланди виступили за повну заборону кісткового борошна, але не змогли добитися такого рішення. У Німеччині використання цього харчу для худоби заборонено.

В Ізраїлі відзначають День незалежності. На початку торжеств у Єрусалимі звучали сирени в пам’ять про загиблих солдатів. Від моменту відновлення ізраїльської держави у 1947 році у численних війнах і збройних конфліктах загинуло близько 20 тисяч ізраїльтян.

Президент Єгипту Хосні Мубарак побував з робочим візитом у німецькій столиці. В ході зустрічі з канцлером Герхардом Шрьодером він висловив надію на те, що Німеччина зможе виступити посередником на переговорах з урегулювання близькосхідного конфлікту. Мубарак також закликав керівництво ФРН вплинути на своїх партнерів по ЄС, щоб у майбутньому країни Європи відігравали більшу роль у близькосхідному регіоні.
Тим часом німецький міністр закордонних справ Йошка Фішер заявив, що не варто переоцінювати можливості Берліна у справі врегулювання конфлікту між ізраїльтянами і палестинцями. Міністр підкреслив, що головну роль тут, як і раніше, повинні відігравати Сполучені Штати. У той же час Фішер вважає, що і Німеччина разом з іншими країнами Євросоюзу повинна зробити свій внесок у мирний процес. За словами міністра, основне завдання полягає сьогодні в тому, щоб сторони знову сіли за стіл переговорів.

Із списку зброї та військової техніки, яка, очевидно, буде продана Тайваню, Сполучені Штати виключили кораблі-ракетоносці з найновішою системою протиповітряної оборони. Ця система може виявляти і знищувати одночасно 100 літаючих об’єктів. Проти продажу саме таких кораблів найбільше протестував Китай. Однак і без них партія смертоносного товару досить велика. До неї, зокрема, входять 4 ракетоносці старішої конструкції, 12 розвідувальних літаків і 8 підводних човнів. Американська адміністрація вважає своїм обов’язком захистити Тайвань у випадку нападу КНР.

Новий прем’єр-міністр Японії Джунічіро Коідзумі зробив низку призначень на ключові посади в очолюваній ним правлячій ліберально-демократичній партії. Посаду Генерального секретаря він віддав своєму давньому прихильнику, і тим самим применшив вплив консервативного крила ліберальних демократів.
Тим часом сусіди Японії – Китай і Північна Корея – висловили занепокоєння щодо зовнішньополітичного курсу Коідзумі, який виступає за укріплення зв’язків зі Сполученими Штатами. Японський лідер заявив, що він збирається дати відсіч азіатським країнам, які критикують Японію.

У Німеччині продовжується розслідування фінансової афери керівників Християнсько-демократичного союзу. Колишній скарбник ХДС Вальтер Ляйслер Кіп завив, що знайшов на своїх приватних рахунках 1 мільйон марок невідомого йому походження, і, вважаючи, що ці гроші належать партії, переказав їх на партійний рахунок. За словами Фолькера Ноймана, який очолює парламентську комісію з розслідування скандалу, є підозра, що гроші походять з партійного фонду “Норфолк”. Якщо припущення підтвердиться, це означатиме, що Кіп свого часу збрехав.

Найбільша ріка Сполучених Штатів Америки – Міссісіпі розлилася й затопила 6-кілометрову прибережну смугу. Найсильніше постраждали мешканці міста Девенпорт, розташованого у верхів’ї ріки. Це місто єдине на берегах Міссісіпі не має дамби. На думку муніципалітету, захисна споруда зіпсувала б ландшафт.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com