Міжнародні новини від 11 каналу. 20 липня.

Учора в Римі завершилася зустріч міністрів закордонних справ країн “великої вісімки”. Керівники зовнішньополітичних відомств узгодили проект заключного документу генуезького самміту і підготували рекомендації главам держав. Міністри були одностайні в поглядах на цілий ряд проблем, однак їм не вдалося прийти до спільної думки щодо американської системи ПРО.

Сьогодні в італійському місті Генуї лідери країн “великої вісімки” розпочинають свою щорічну зустріч. У місто вже прибули десятки тисяч противників глобалізації. Вчора вони провели першу масову демонстрацію. Вона пройшла мирно, проте багато антиглобалістів настроєні на конфронтацію. Керівництво поліції запевняє, що жоден з демонстрантів не потрапить у так звану “червону зону” – район порту, де на кораблі проходитиме міжнародний форум. Зона оточена металевим бар’єром п’ятиметрової висоти. Місцеві жителі можуть потрапити додому, лише пред’являючи спеціальні перепустки. У центрі міста заварені всі кришки люків. Близько двадцяти тисяч озброєних поліцейських готові дати відсіч екстремістам. Перед початком форуму життя в ізольованій частині Генуї завмерло. На дорогах, які завжди переповнені, стало порожньо. Закрилися аеропорти і залізничні вокзали, не працює метро, автобуси ходять без розкладу. Всім генуезцям рекомендовано на вихідні виїхати з міста. Деякі жителі демонстративно продовжують вивішувати на вулицях білизну, ігноруючи заклик прем’єр-міністра Берлусконі відмовитися від цієї практики на час самміту.

Учора в Римі завершилася зустріч міністрів закордонних справ країн “великої вісімки”. Керівники зовнішньополітичних відомств узгодили проект заключного документу генуезького самміту і підготували рекомендації главам держав. Міністри були одностайні в поглядах на цілий ряд проблем, однак їм не вдалося прийти до спільної думки щодо американської системи ПРО.

У Бонні продовжується міжнародна кліматична конференція. Загальну увагу привернула до себе доповідь, присвячена глобальному потеплінню. У ній говориться про те, що через сто років температура на планеті підвищиться на три градуси, і це призведе до серйозних змін клімату і значного підвищення рівня Світового океану. Причому, за твердженням авторів доповіді, підвищення температури відбудеться навіть у тому випадку, якщо учасники конференції зуміють домовитися про зменшення викидів парникових газів в атмосферу. Боннська зустріч почалася з заклику до якнайшвидшої ратифікації Кіотського протоколу, який передбачає обмеження викидів. Однак учора знову розпочалися дискусії навколо пропозицій про введення пільгових умов для тих країн, на території яких великі лісові масиви поглинають вуглекислий газ.
Боннська конференція супроводжується виступами “зелених” і противників глобалізації. Близько ста осіб влаштували сидячу демонстрацію на дорозі поблизу місця проведення форуму. Заарештовані декілька десятків маніфестантів.

Життя в Аргентині паралізоване загальним страйком проти наміру уряду зменшити розміри пенсій і зарплат працівників державних підприємств і установ. За твердженням уряду, скорочення витрат необхідні, щоб подолати наслідки економічного спаду. На думку експертів, якщо програма твердої економії не буде прийнята, Аргентині загрожує дефолт по багатомільярдній заборгованості.

Єврейське екстремістське угруповання під назвою “Комітет з безпеки на дорогах” узяло на себе відповідальність за розправу над сім’єю палестинців у місті Хевроні на Західному березі Йордану. Машина арабів була обстріляна, коли вони поверталися з весілля своїх родичів. Загинуло троє людей, у тому числі шестимісячна дитина.

У Колумбії розпочалися переговори про звільнення трьох громадян ФРН, викрадених повстанцями-марксистами. Представник німецького посольства в Боготі закликав викрадачів гуманно поводитися з заручниками. Ліві та ультраправі колумбійські угруповання часто викрадають іноземців і майже завжди отримують за них гроші, необхідні для фінансування партизанської діяльності.

На італійському острові Сицилія продовжується виверження найактивнішого європейського вулкану Етна. З кратера, розташованого на висоті трьох тисяч трьохсот метрів, витікає червона розжарена лава. Після серії підземних поштовхів – а їх було близько трьох тисяч – на краю кратера утворився ще один, четвертий, отвір. Околиці Етни оголошені районом стихійного лиха. Поки що виверження – лише екзотичне видовище для туристів, але незабаром воно може привести до справжньої катастрофи. Сейсмологи говорять про можливість потужного викиду лави. Ведеться цілодобове спостереження. З міркувань безпеки евакуйовані декілька закладів, які працювали біля підніжжя вулкану.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com