У Лондоні відкривається Міжнародний ярмарок оборонних систем і бойового устаткування. В експозиції ­ останні досягнення сухопутної, морської й авіаційної технології. Вони розроблені ведучими світовими експортерами озброєнь, американськими, британськими, французькими і російськими компаніями. Це не тільки виставка ­ контракти на постачання ракет, танків, літаків і навіть бойових кораблів будуть укладатися прямо тут – на Острові Собак, у мирному передмісті східного Лондона.
Торговці зброєю готуються захищатися. В вівторок їм має бути бій із самим серйозним супротивником урядів нашого часу ­ антикапіталістичним рухом. Учасники недавніх масових протестів у Ґетеборзі і Генуї з’їхалися в Лондон, щоб спробувати зірвати, як вони говорять, “зліт торговців смертю”.
“Ярмарок залучає до себе таку увагу з боку антиглобалістів тому, що виробництво і торгівля зброєю ведуться на глобальному рівні, вони морально неприйнятні і не піддаються контролю з боку громадськості”, ­ говорить Річард Бінглі – один з організаторів акції протесту. Представник протилежної сторони, Асоціації оборонної промисловості Алан Шарман відповів, цитуємо: “Проведення ярмарку зброї морально виправдане тією ж мірою, у якій виправдане існування армій і флотів в урядів і народів, що хочуть захищати себе. У цьому немає нічого негожого. І виробники зброї так само хочуть виставляти свій товар, як і працівники будь-якої іншої промисловості” кінець цитати.
Захищатися від протестуючих улаштовувачі виставки своїми експонатами не збираються. Якщо справа дійде до насильства, сказав той же Алан Шарман, діяти прийдеться лондонській поліції.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com