Ізраїльська армія ввійшла в місто Єрихон, що знаходиться під керуванням палестинців. Очевидці повідомляють про масштабні перестрілки між армією і палестинцями. За різними повідомленнями поранені від 5 до 9 чоловік. Вторгнення ізраїльської армії на палестинські території продовжуються вже другу ніч підряд. Як заявили палестинські офіційні особи, до ранку четверга бронетехніка вийшла з міста. Тим часом, у Дженіні, навколо якого ізраїльські танки знаходяться уже другий день, у зіткненнях загинуло щонайменше чотири палестинці і ще 11 були поранені. Ще дев’ять арабів загинули у вівторок. Як заявили палестинці, ізраїльські танки і бульдозери зруйнували будинок палестинської служби безпеки Force-17.
По розповідях свідків, небо над Єрихоном було освітлено чергами трасуючих снарядів. Представники палестинської автономії зв’язують воєдино операцію ізраїльтян і недавні напади на Нью-Йорк, сказавши, що ізраїльтяни нарощують військовий тиск на палестинців, поки світ відвернений трагедією в США. Безпосередній привід для вторгнення в Єрихон залишається невідомим. Хоча, присутність бульдозерів сигналізує, що армія, як і раніш, має намір зносити будинки поліції і служб безпеки Палестинської автономії.
Те, що відбувалося в Нью-Йорку поставило палестинців у положення оборонців. Слово “терор” на вустах в усього світу, і вони побоюються, що Ізраїль одержить більшу, ніж раніш, підтримку своїм жорстким мірам, а заклики палестинців до створення своєї держави виявляться зовсім забуті. І до терактів в США Ізраїль, за словами палестинців, представляв інтифаду тільки як кампанію терору, а не повстання з метою здобуття незалежності.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com