Новорічні свята завершуються

Сьогодні в українців Щедрий вечір або Щедра кутя. Святкування походять від стародавнього, імовірно, дохристиянського звичаю. Також це день преподобної Меланії Римлянки або Маланки.Найпишніше святкування проходять у ці дні на Гуцульщині, але і в Дніпрі в цьому році відзначились – на Залізничному вокзалі для містян та всіх гОстей відбулось вертепно-колядове дійство за участі двох сотень дітей. Дивимось!

Ось так, із душевними святковими піснями, Дніпро зустрічав усіх гостей регіону. Місце обрали невипадково. Адже саме на вокзалі  символічно  все або розпочинається, або закінчується.

Відродити традиції вертепної драми  старовинного українського народного театру, залучити простих перехожих до співу колядок та щедрівок, вшанувати національні традиції, які відмирають у великих містах  ось головна мета заходу, кажуть організатори.

Гості Дніпра у захваті, діти створили справжній святковий настрій, переконані  поїздка тепер обов’язково буде вдалою!

Сьогодні ввечері заведено щедрувати. За традицією, щедрувальники до оселі не заходили, робили це переважно під вікнами. Найвідомішим театралізованим обрядом була «Маланка» – дійові особи переодягались, приховували обличчя за масками й у супроводі музик ходили від хати до хати з новорічними побажаннями.

Українці сьогодні також зустрічатимуть Новий рік за юліанським календарем, або Старий Новий рік. Це неофіційне свято відзначають у країнах пострадянського простору.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com