Після тривалих американських бомбардувань та багатоденної облоги таліби, судячи з усього, готові здати північноафганське місто Кундуз. Один з талібських лідерів – мулла Файзал – під час переговорів із відомим командиром Північного альянсу – генералом Рашидом Дустумом – заявив про готовність до капітуляції. Після цієї зустрічі Дустум сказав журналістам, що Кундуз ісламісти здадуть без бою. В оточеному місті обороняються близько 30 000 талібів та їхніх помічників – арабів, пакистанців, узбеків, уйгурів, бангладешців і чеченців. Є інформація, що найманці бояться за свою долю в полоні і здаватися не хочуть.

.
Лідери «Талібану» дали зрозуміти, що готові до останнього захищати місто Кандагар на півдні Афганістану. Представник мулли Омара – Саїд Акджа – звинуватив Захід у намірі розділити і зруйнувати афганську державу. Акджа заявив, що таліби будуть захищати свободу Афганістану.
За даними деяких кореспондентів, запеклий бій зав’язався сьогодні неподалік від Кабула. Близько 700 талібів та 400 іноземних бойовиків обороняються біля гірського хребта напроти міста Майданшахра. Повідомляється, що місцевий талібський командир Гулам Моххамед прийняв від Північного альянсу гроші за перехід на його бік, але вирішив залишитися в горах, очевидно, боячись помсти за скоєні раніше звірства.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com