Міжнародні новини від 11 каналу. 10 травня.

Близько ста тридцяти осіб загинули в тісняві на футбольному стадіоні в столиці африканської країни Гани. До трагедії призвело хуліганство фанів. За 5 хвилин до кінця матчу між двома провідними клубами країни один з них вів з рахунком 2:1. Уболівальники команди-суперинка стали кидати на поле пляшки і сидіння. Поліція застосувала сльозогінний газ. Глядачі в паніці кинулись до вузьких виходів зі стадіону. Головний вихід виявився зачиненим.

Близько ста тридцяти осіб загинули в тісняві на футбольному стадіоні в столиці африканської країни Гани. До трагедії призвело хуліганство фанів. За 5 хвилин до кінця матчу між двома провідними клубами країни один з них вів з рахунком 2:1. Уболівальники команди-суперинка стали кидати на поле пляшки і сидіння. Поліція застосувала сльозогінний газ. Глядачі в паніці кинулись до вузьких виходів зі стадіону. Головний вихід виявився зачиненим.

Сьогодні вночі на командному пункті космічного угруповання Міністерства оборони Росії спалахнула пожежа. Унаслідок цього перервався зв’язок з чотирма космічними апаратами. Командний пункт розташований у Калузькій області. За попередніми даними, причиною пожежі стало коротке замикання. Через комунікаційні мережі полум’я поширилося на три поверхи будівлі. Зараз пожежа локалізована. Ніхто з людей не постраждав.
Представник міністерства оборони Росії повідомив, що командування космічних військ намагається відновити зв’язок з супутниками з запасного пункту управління.

Ізраїльські війська знову увійшли на територію Палестинської національної автономії. За повідомленнями місцевих властей, біля міста Бейт Ханун на півночі Сектора Газа ізраїльтяни обстріляли з автоматів і закидали гранатами палестинську поліцейська дільницю, а також зруйнували бульдозерами декілька житлових будинків.
Тим часом відповідальність за вбивство двох ізраїльських підлітків узяла на себе організація «Хесболлах Палестини».

Під час церемонії відкриття посольства Ізраїлю в Берліні ізраїльський та німецький міністри закордонних справ – Шимон Перес і Йошка Фішер на знак дружби посадили дві яблуні. Глава зовнішньополітичного відомства ФРН сказав, що Німеччина більше ніколи не допустить, щоб людей переслідували за віросповідання, національну приналежність чи колір шкіри.
В ході берлінських переговорів Шимон Перес висловився за активізацію ролі Німеччини як посередника у врегулюванні близькосхідної кризи. Ізраїльський міністр звернувся до країн Євросоюзу з закликом жорсткіше засуджувати терор і насильство на Близькому Сході.
Однак Фішер знову відкинув пропозиції про посередництво Німеччини. У той же час він підкреслив, що ФРН разом зі своїми партнерами по Євросоюзу зробить усе можливе для поновлення переговорного процесу між ізраїльтянами і палестинцями.

У Вашингтоні обговорюється майбутня видача колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича Трибуналу ООН. За повідомленням «Німецької хвилі», Джордж Буш пообіцяв за це новому югославському керівництву фінансову допомогу.

Сьогодні опівночі пілоти німецької авіакомпанії “Люфтганза” розпочали цілодобовий страйк. Льотчики вимагають підвищення зарплатні більш ніж на 30 відсотків. Учорашні переговори профспілки пілотів з керівництвом компанії завершилися безрезультатно. Минулої п’ятниці льотчики “Люфтганзи” вже влаштували 12-годинний страйк.
Сьогодні відмінено близько сорока відсотків авіарейсів. Представники “Люфтганзи” закликали своїх пасажирів на внутрішніх лініях скористатися послугами німецької залізниці. Квитки на літак дійсні і в поїздах.

Фінансову допомогу східнонімецьким землям – так званий “Пакт солідарності – 2” – буде розраховано щонайменше на 10 років і узаконено ще перед літніми канікулами Бундестагу. Про це заявив канцлер ФРН Герхард Шрьодер після спільного засідання федеральної комісії з питань нових земель та уряду Тюрінгії в місті Гера. Канцлер утримався від оприлюднення обсягів фінансування “Пакту”.

Зірки кіно та найвпливовіші особи кіноіндустрії зібралися на півдні Франції для участі в 54-му Каннському кінофестивалі, який урочисто відкрився вчора. Протягом двох тижнів будуть показані сотні стрічок з усього світу. Марафон розпочався з прем’єри трагікомедії “Мулен Руж” з Ніколь Кідман та Івеном Макгрегором у головних ролях.
Цього року за найвищий приз фестивалю – “Золоту пальмову гілку” – змагатимуться 23 фільми. Сьогодні у конкурсній програмі представлені дві повнометражні картини – «Дистанція» і «Пау та його брат», зняті режисерами Коре-Еда Хірокацу і Марком Речі.
Крім конкурсних робіт, щодня буде відбуватися перегляд нових картин і ретроспективний показ відомих стрічок.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com